Poddserie: ”En väg tillbaka till studier” avsnitt 4

I det fjärde avsnittet av vår poddserie "En väg tillbaka till studier" så kan du lyssna på hur två studerande fått stöd av Jobbcenter i Boden samt hur de arbetar med metoden Supported Education.

I avsnittet hör vi Stina Karlsson som arbetar som arbetsmarknadskonsulent på Jobbcenter tillsammans med studiecoachen Debbie Thunman. Vi får även lyssna till två studerande, Emil och Denise. som berättar om sin bakgrund av studieavbrott, vad som gjorde att de vill slutföra studier samt vad de vill förmedla till andra som hoppat av skolan idag. Med hjälp av kurserna ”Orka plugga” och ”Mental träning” så har de fått hopp om att slutföra sina studier. Emil och Denise heter egentligen något annat.

-Förut tänkte jag att jag var tvungen att plugga, liksom en speciell linje, eller nånting som ja, liksom vart jag är på väg, men nu vet jag att jag behöver inte veta vart jag är på väg. Jag tar det sakta, sakta, kurs för kurs. Tills jag vet vad jag vill hålla på med, säger Denise.

Lyssna på avsnittet här!