Supported education, styrgrupp

Stort kunskapsutbyte på styrgruppsutbildning

Den 11 december 2018 hade vi styrgruppsutbildning. De som ingår i styrgruppen är representanter från projektets åtta referensverksamheter.

Verksamheterna är Sundsvalls kommun, Stiftelsen Activa (Örebro), Odengymnasiet (Stockholm), Uppsala kommun, Föreningen Urkraft (Skellefteå), Helsingborgs kommun, Mittuniversitetet och Bodens kommun.

Vilka problem ska projektet angripa? Vilken roll har styrgruppen? Hur kan vi i projektet jobba med horisontella principer? Vilket gemensamt språk använder vi – psykisk ohälsa eller psykosocial funktionsnedsättning? Vilken roll har projektets transnationella partners? Vilka resultat ska projektet uppnå och hur ser vägen dit ut?

Diskussionerna och kunskapsutbytet var mycket givande eftersom deltagarna i projektet är från olika typer av verksamheter runt om i Sverige med olika perspektiv på gruppen UVAS och arbetet med Supported Education.

— Det har varit en otroligt givande dag! Vi är glada att lyckats samla en styrgrupp från olika verksamheter med stor kunskap om och engagemang för gruppen UVAS. Vi är nu ett steg närmare vårt mål med att implementera Supported Education i Sverige, säger Annika Bostedt, projektledare för SECiSo 2.0.

 

Text: Maria Linde
Datum: 12 december 2018