Inbjudan till webbinarium: Hur kan skolans genderperspektiv hjälpa elever att fullfölja studier?

Att arbeta med ett genusperspektiv i skolan är avgörande. Flera rapporter har visat skillnad vad gäller stöd till män respektive kvinnor samt att vissa utbildningar traditionellt sätt drar fler av det ena könet. Nu har du möjlighet att lyssna till hur Yrkesakademin har arbetat med genusperspektivet för att fler unga ska fullfölja studier.

Den 4 november bjuder vi in till ett webbinarium i SEd-nätverket kring hur skolans genderperspektiv kan hjälpa elever att fullfölja studier. Med oss har vi Harriet Bystedt från Yrkesakademin i Österbotten som berättar hur de har jobbat för att fler unga ska slutföra studier och vilken betydelse genderperspektivet har för detta.

Nu har du som medlem i SEd-nätverket möjlighet att i förväg skicka in frågor som du vill att Yrkesakademin i Österbotten ska svara på. Praktisk information skickas ut vid anmälan.

Begränsat antal platser, max 25 deltagare.

Anmäl ditt medlemskap
Är du intresserad av att vara medlem i SEd-nätverket, mailar du till malin.wigg@rsmh.se. Medlemskapet kostar 100 kr per år. Intäkterna bekostar nästkommande fysiska nätverksträff. Är du redan medlem kan du bortse från denna information.

Tid: Onsdag 4 november kl 09.30-11-30
Plats: Zoom
Anmälan: Senast 30 oktober till malin.wigg@rsmh.se

PROGRAM
09.30 Introduktion av medverkande
10.00 Bakgrund till genderarbetet på Yrkesakademin
10.30 Paus
10.45 Erfarenheter och resultat av det pågående arbetet
11.10 Öppen diskussion och övriga frågor
11.30 Avslut
Varmt välkommen!
Annika Bostedt, projektledare SECiSo 2.0