Kalender

Inbjudan: Stöd till unga att komma tillbaka till studier 4 Maj, 2018 - 4 Maj, 2018

Välkommen till Secisos seminarium under Mitt Europa-veckan! Möt Kerstin Evelius, nationell samordnare, psykisk hälsa, Katarina Areskoug, EU-kommissionens Representation, Annika Bostedt, projektledare SECiSo m.fl. 4 maj kl. 13.30-15.30 i Stockholm.

MEDVERKANDE: 

  • Katarina Areskoug, EU-Kommissionens Representation
  • Per Callemo, Arvsfonden
  • Kerstin Evelius, nationell samordnare, psykisk hälsa, utsedd av regeringen
  • Cecilia Eliasson, beteendevetare med brukarerfarenhet , pågående masterutbildning psykologi
  • Annika Bostedt, projektledare SECiSo (RSMH)

 

Ta del av och diskutera erfarenheter från deltagare och organisationer!

Unga utanför och förtidiga avhopp i skolan är ett av våra stora samhällsproblem, i Sverige och Europa. Metoden Supported Education har uppmärksammats som ett sätt att hjälpa skolan och individen att uppnå sina mål. Effekten blir en minskning av personligt lidande och besparing i samhällsekonomin.

SECiSo -ett projekt med stöd från Europeiska socialfonden, jämför och utväxlar erfarenheter med verksamheter i Nederländerna och Tyskland, för att skapa en gemensam kunskapsbas och ett nätverk för metodutveckling för målgruppen. Syftet är att arbetet med stöd för unga med psykosociala problem ska bli effektivare.

Under mötet berättar vi om hur civilsamhället kan stödja skolan med avhopp i förtid. Här finns också plats för att mötas och skapa kontakter.

Vad: Stöd till Unga med psykosociala problem att komma tillbaka till studier

Var: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

När: 4 maj, kl. 13.30-15.30

Anmälan: före 2 maj till annika.bostedt@rsmh.se

Ladda ner: Inbjudan

Mitt Europa (Europe in My Region) är en informationssatsning i hela EU som ger projekt möjlighet att visa sin verksamhet. Under en vecka, 5-13 maj, öppnar EU-finansierade projekt och företagssatsningar upp sina dörrar för att ge allmänheten möjlighet att upptäcka och lära sig mer om hur EU-pengarna gör nytta i samhället.